כ- 300 גרם פינגערס (בישקוטים)
לקרם גבינה:
2 שמנת מתוקה 38% (500 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה (להוציא את הנוזלים ע"י סינון על בד)
1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
הקפה (לטבילת הבישקוטים):
1 כף גדושה (6 ג’) אבקת נס קפה (רצוי מגורען חזק)
1 כפית גדושה (7 ג’) סוכר
1/2 כוס (120 מ”ל) מים חמים
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
1 כף (10 מ”ל) ליקר קפה (לא חובה)
לקישוט: אבקת קקאו/ נוגט, שוקולד מריר מגורד
–הכנת הקפה: מערבבים בכוס את כל חומרי הקפה (עד להמסה מלאה של הסוכר והקפה) ושופכים לצלחת עמוקה.
–הכנת הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינות (לבנה והשמנת) ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד שהגבינות מתמזגות בקצפת. (יש לקרר היטב את השמנת המתוקה לפני ההקצפה- מומלץ להכניס את השמנת המתוקה כמה דקות למקפיא לפני ההקצפה).
–הכנת הטירמיסו: טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה) ומסדרים בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטיחים בצורה אחידה. טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים ומפזרים שוקולד מריר מגורד או אבקת קקאו/נוגט יש לפזר לפני ההגשה.
-עוטפים בניילון נצמד או בנייר כסף ומאחסנים במקרר להתייצבות לפחות ל-6 שעות, עדיף ללילה.
*ניתן לאחסן במקפיא ולהפשיר במקרר 3-4 שעות לפני ההגשה